طرز تهیه زولبیا

زولبیا و بامیه از شیرینی های معروف و بسیار پرطرفدار ایرانی هستند.

از آن جایی که در ماه مبارک رمضان هستیم،زولبیا و بامیه در سفره ی افطار همه ی ما وجود دارد.زولبیا نوعی شیرینی است که منشا آن کشور هند،ایران و ترکیه است

 

از مواد اولیه اینگونه شیرینی میتوان به ماست،نشاسته و خمیر مایه اشاره کرد.مصرف این شیرینی در گستره وسیعی از جهان شامل خاورمیانه،آسیا رواج دارد

طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه:

برای تهیه شربت زولبیا و بامیه ابتدا آب را در یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت می گذاریم و شکر را به آب اضافه می کنیم و هم میزنیم تا کاملا شکر

در آب حل شود و زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و آبلیمو و گلاب را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا مواد به خورد هم بروند و شربت قوام بگیرد و مقداری

غلیظ شود بعداز اینکه شربت غلیظ شد آن را از روی حرارت بر میداریم و کنار هم قرار می دهیم تا خنک شود و بعد در یخچال می گذاریم تا کاملا خنک شود

 

مواد لازم زولبیا:

1-ماست: 2 ق غ

2-آرد سفید قنادی: 1 لیوان معادل 120 گرم

3-نشاسته ذرت: 2 ق غ

4-روغن مایه: 2 ق غ

5-خمیر مایع فوری: 1 ق چ

6-شکر: 1 ق چ

7-آب ولرم : 3/4 پیمانه

8-زعفران ساییده: 1/4 ق چ

 

مرحله اول:

برای تهیه و آماده سازی شیرینی زولیبا در ابتدا خمیر مایه فوری را با شکر و اب درون یک لیوان بریزید و هم زده و در ظرف بگذارید تا خمیر فعال شود

در نظر داشته باشید آب دمای مناسب داشته باشد و خمیرمایه تازه باشد

 

مرحله دوم:

در ادامه آرد و نشاسته ذرت و زعفران ساییده شده را با هم مخلوط سپس خمیرمایه به عمل آمده و ماست آماده کنید بعد روی ظرف را بپوشانید و برای 8 ساعت در یخچال

قرار دهید تا خمیر ترش شود و استراحت کنید

 

مرحله سوم:

بعد از زمان استراحت خمیر را از یخچال خارج کنید و به آن روغن اضافه کنید در صورتی که مایع زولبیا خیلی سفت بود چند قاشق آب بریزید تا مایع حالت روانی پیدا کند

مایه زولبیا را داخل قیف یا میتوانید داخل قوطی سس بریزید تابه یا قابلمه مناسبی را روی حرارت گذاشته و اگر رینگ فلزی دایره ای شکل دارید آن ها را درون روغن بگذارید

سپس با قیف مواد تا 1.3 رینگ ها بریزید روغن باید داغ باشد.

مرحله چهارم:

سرخ کردن زولبیا به سلیقه شما بستگی دارد می توانید کمتر یا بیشتر سرخ کنید و زمانی که زولبیا سرخ شدن از روغن بیرون می اوریم و در توری فلزی میگذاریم به مدت

1 دقیقه تا روغن اضافه از آن خارج شود و بعد در شربت قرار می دهیم و به مدت 5 دقیقه در شربت سرد بماند و طعم دار شود و مجددا از شربت که خارج کردیم زولبیا را

در توری فلزی می گذاریم تا شربت اضافه آن خارج شود تمام زولبیاها را به همین صورت حاضر میکنیم و روی آن سفلون میکنیم و در یخچال می گذاریم تا خنک شود

و نوش جان کنید.

یاسر نظری
ارسال دیدگاه